Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
6 grzanek z bułki
6 pieczarek
6 plasterków cytryny
pieprz
sól
4-5 dag orzechów włoskich, sparzonych i obranych ze skórki
1 żółtko
2 łyżki śmietany
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Filety z piersi kurczaka podzielić na 6 części, rozbić na wielkość grzanki i posolić. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Grzanki z bułki maczać w żółtku wymieszanym ze śmietaną, obsmażać z obu stron. Orzechy drobno posiekać, zrumienić, posypać na grzanki. Pieczarki usmażyć w całości, przyprawić solą i pieprzem. Na grzankach z orzechami układać zrazy, na to plasterek cytryny i pieczarkę. Zrazy można podawać z kapustą, brukselką lub kalafiorem.
Pomóż w rozwoju naszego portalu