Pod koniec listopada br. nakładem Wydawnictwa „Jedność” ukazała się książka pt. Pięć lat razem. Autorką jest nasza koleżanka redakcyjna Agnieszka Dziarmaga, a inicjatorem publikacji proboszcz
parafii pw. św. Bartłomieja Ap. w Chęcinach ks. Mirosław Kaczmarczyk. W tym roku mija pięć lat jego pracy w parafii.
„Chciałbym, aby ta książka stała się podsumowaniem 5 lat wzajemnej współpracy na płaszczyźnie duszpasterskiej, ale i remontowo-budowlanej. Jest to też mój wyraz wdzięczności wobec parafian,
którzy z zaufaniem podjęli tę współpracę. Bardzo dziękuję redaktor Agnieszce Dziarmadze za napisanie tej książki” - powiedział Ksiądz Proboszcz. Książkę w prezencie otrzymała każda rodzina
w parafii, a także wiele osób związanych i współpracujących z parafią.
Publikacja stanowi doskonały przykład na to, w jaki sposób każdy z nas może mieć udział w budowaniu wspólnoty parafialnej. Jest też ona dowodem na coraz szersze rozwijanie w małych społecznościach
lokalnych idei społeczeństwa obywatelskiego i branie wspólnej odpowiedzialności za tworzenie małych ojczyzn, do których należą także parafie. I jak napisała Autorka z pewnością „każdy odnajdzie
tutaj cząstkę swojej modlitwy, pracy, a wielu swoje nazwisko”. Książkę sfinansowała w całości parafia pw. św. Bartłomieja w Chęcinach.
Na Mszę św. dziękczynną z okazji Pięciu lat razem został zaproszony bp Kazimierz Ryczan.
Już 11 kwietnia o godzinie 18:50 zapraszamy na otwartą debatę prezydencką, w której mamy nadzieję wezmą udział kandydaci: Karol Nawrocki, Szymon Hołownia i Rafał Trzaskowski. Zaproszenia zostały wysłane do sztabów. Głównymi tematami ma być: demokracja, wolność słowa, bezpieczeństwo, sprawy społeczne i przyszłość naszego kraju - czytamy na portalu Telewizji Republika.
W związku z niedopuszczeniem naszej telewizji do przedwyborczej debaty organizowanej przez TVP w likwidacji, postanowiliśmy stworzyć przestrzeń do rzeczowej, uczciwej i otwartej rozmowy o przyszłości Polski.
W Tutti Santi autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej - Valerio Valle.
Restauracja Tutti Santi otworzyła we Wrocławiu drugi lokal przy ul. Sienkiewicza 18/22.
Pizza w Tutti Santi wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, tylko z oryginalnych produktów sprowadzanych prosto z Włoch, a autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch, Mistrz Europy i Wice Mistrza Świata w pizzy klasycznej - Valerio Valle. On też szkoli tutejszych „pizzaiolo” (kucharz wyspecjalizowany w przygotowywaniu pizzy) i tworzy menu.
W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.