Staraj się jeść codziennie surowe warzywa – zwłaszcza paprykę, jarmuż, seler, rzodkiewkę i marchew. Jeden posiłek powinien zawierać nabiał, drób, ryby morskie.
Zadbaj, aby co najmniej jeden posiłek obejmował również pełnoziarniste produkty, np. dwie-trzy kromki pełnoziarnistego i razowego pieczywa, dwie-trzy łyżki brązowego ryżu.
Pomóż w rozwoju naszego portalu
Jedz owsiankę z orzechami, migdały lub nasiona słonecznika – zawierają witaminę E, a odpowiednia jej ilość przyspiesza wzrost włosów i poprawia ich poziom nawilżenia.
Unikaj cukru i wszelkich słodyczy.
Nie jadaj potraw smażonych i wędzonych – zawierają toksyny uszkadzające włosy.
Ogranicz kawę i czarną herbatę, bo zawierają związki wypłukujące z organizmu witaminy i minerały, co osłabia włosy.